Джошуа: Бяха ме отписали за реванша с Анди Руис, казаха ми, че съм луд

Той разкри, че успява да поддържа форма по време на карантината

07.04.2020 | 22:20 Редактор: Искра Ангелова
Джошуа: Бяха ме отписали за реванша с Анди Руис, казаха ми, че съм луд

Световният шампион в тежка категория по бокс Антъни Джошуа заяви, че е бил обявен за "луд", защото се съгласил на реванш с Анди Руис-младши само няколко месеца, след като беше победен от мексиканеца.

Ей Джей си върна титлите на IBF, WBA и WBO 6 месеца след загубата и сподели, че решил да не слуша съветите на другите, които го смятат за "луд", защото решил да се завърне на ринга толкова скоро.

"Чувствах го и все още твърдя, че всички ме бяха отписали. Казах си "супер". Казвтаха ми "Джош, човече, не трябва да излизаш на ринга за този реванш. Ти си луд", каза Джошуа пред JD Sports.

"Говоря за някои от моите идоли. Така че най-доброто нещо в Саудитска Арабия беше да докажа на себе си, че независимо от това какво ми казват моите идоли или експертите, никой не може да върви срещу чувството, което имам. Ето защо в края на двубоя има видео, където Еди Хърн скача, мениджърът ми Фреди също и аз някак си стоя там", добави шампионът.

"Спомням си, когато казах, че когато спечеля, всеки трябва да ми се поклони. Така това беше моят императорски момент."

Джошуа признава също, че макар първоначалното поражение - 6 месеца по-рано, да е имало негативен ефект върху него, това е един от важните фактори за завръщането му да бъде световен шампион в тежка категория.

"Това беше труден момент в моята кариера. Миналата година беше истински трудна. Като британски боксьори в тежка категория, ние никога не получаваме уважението от световните медии, които до известна степен се управляват от САЩ. Американците ще се грижат за американците", категоричен е Ей Джей.

Той също така разкри, че успява да поддържа форма по време на карантината, докато се подготвя за мача си срещу Кубрат Пулев, но също така използва почивката, за да прекара време със семейството си.

"Въпреки че има огромен отрицателен ефект от случващото се, положителното, което трябва да вземете от него, е времето, прекарано със семейството. И така, освен ежедневната суматоха и тренировките, времето със семейството стана мой приоритет", завърши Антъни Джошуа.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК