Легендарният Мо Фара: Тичам всеки ден, опитвам се да премина през кризата

Той подкрепи отлагането на Олимпиадата

04.04.2020 | 11:05 Редактор: Ивет Арабова
Легендарният Мо Фара: Тичам всеки ден, опитвам се да премина през кризата

Легендарният британски атлет на дълги разстояния Мо Фара настоя, че все още планира да участва на Игрите в Токио, въпреки че надпреварата бе отложена с година поради пандемията от коронавирус.

Четирикратният олимпийски шампион подкрепи отлагането и бе непреклонен, че това няма да повлияе на конкурентноспособността му, предава БГНЕС.

"Олимпиадата бе последното нещо, което трябваше да бъде отложено. Има нотка на разочарование, разбира се, но съм доволен от решението на МОК и организаторите на Токио 2020“, започна той за радио Talksport. Фара, който спечели олимпийско злато на 5 000 и 10 000 м както в Лондон през 2012 г., така и в Рио четири години по-късно, добави, че отлагането на Игрите е било за предпочитане от гледна точка на пълноценните тренировки и подготвителните състезания.

"Можеше да сме в далеч по-тежка ситуация – няма подготвителни състезания, атлетите не могат да се тестват. Аз лично ще се нуждая от 6-7-8 състезания преди Олимпиадата, за да видя в каква форма се намирам. Ситуацията е такава и ни дава допълнителна година за подготовка. В момента никой не мисли за това. Все още тичам всеки ден, просто се опитвам да премина през това кризисно време. Не е само спортът, пандемията се отразява на всичко, което правим. Намираме се в трудна ситуация, в частност по-възрастните и уязвими хора. Просто трябва да останем задружни и силни. Трябва да преминем през този тест – тест за всички по света“, добави още британецът.

На няколко пъти Фара бе изправен пред въпроси относно връзката си със своя бивш треньор Алберто Саласар, който получи четиригодишна забрана през октомври за нарушения на антидопинговите правила, въпреки че няма данни за злоупотреби от страна на родения в Сомалия атлет. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Тото
преди 4 години
Е..стрелба.Тя може и на 100г да стреля . Сигнализирай за неуместен коментар