Меси: Ще намалим заплатите си със 70% и ще направим дарения

Много скоро ще излезем от тази ситуация, пише той

30.03.2020 | 21:30 Редактор: Искра Ангелова

Капитанът на "Барселона" Лионел Меси използва социалните мрежи, за да съобщи, че футболистите на Кике Сетиен ще намалят заплатите си със 70%.

"Първо искам да поясня, че нашето желание винаги е било да се намалят заплатите, които получаваме, защото напълно разбираме ситуацията. Ние сме първите, които винаги са помагали на клуба, когато сме били попитани. Много пъти сме го правили и по собствена инициатива, когато сме сметнали за нужно и необходимо", пише звездата на "Барса".

"Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим. Споразумението се забави, защото търсихме начин как да се помогне на клуба, а и също така на неговите работници в тези трудни времена", допълни той.

Меси заяви, че освен намаляването на техните заплати със 70%, те ще направят и дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100% от заплатите си през това време.

"Не го обявихме досега, защото приоритет за нас беше да намерим решения, които да помогнат на клуба, но и на тези, които са най-засегнати от тази ситуация. Много скоро ще излезем от тази ситуация и ще го направим всички заедно.

Да живее "Барса", да живее Каталуния!", завършва аржентинската звезда.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК