Григор не игра лошо, но преклони глава пред Рафа в Акапулко

Българинът отстъпи с 3:6, 2:6 на Надал в полуфиналната среща

29.02.2020 | 08:30 Редактор: Тодор Петров

Рафаел Надал победи Григор Димитров с 6:3, 6:2 в полуфинална среща от турнира ATP 500 в Акапулко. Най-добрият ни тенисист може да съжалява, защото пропусна много възможности за пробив.

И в двата сета Димитров поведе с ранен пробив, но така и не успя да го затвърди. При 2:1 в първия сет Гришо сервираше за 3:1, но Надал записа 4 поредни гейма. В крайна сметка испанецът затвори частта с 6:3.

Българинът започна втория сет силно и логично поведе с 2:0 гейма, но на свой сервис не успя да направи преднината си по-осезаема. На свой ред световният номер 2 вдигна нивото, намали броя на грешките си и до края почти не остави шансове в мача на първата ни ракета.

Григор все пак блесна с някои страхотни отигравания в типично свой стил, но това не беше достатъчно, за да разклати Матадора от Майорка. Българинът допусна голям брой непредизвикани грешки и от форхенд, и от бекхенд. От своя страна Рафа бе безмилостен в последните геймове и затвори сета с 6:2, а с това и мача.

В спор за титлата испанецът ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който победи в 3 сета сънародника си Джон Иснър - 2:6, 7:5, 6:3. За Григор остава утехата за завръщане в Топ 20 и напомпано самочувствие преди предстоящите турнири. За най-добрия ни тенисист това бе първи полуфинал за сезона, след като през седмицата той записа победи над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК