Стилиян Петров: Гордея се, че съм част от хората, преборили рака

Футболистът бе специален гост на конференция в Брюксел

04.02.2020 | 22:30 Редактор: Ралица Братанова

Обичан от всички, капитан на "лъвовете", човек – пример за милиони. Това е Стилиян Петров. 

Футболистът, който не само се бореше на терена, но показа, че може да бъде войн и в живота. След като пребори една от най-коварните болести – левкемията, днес Стан отбеляза и Световния ден за борба с рака в социалните мрежи. 

"Подкрепата на феновете и хората в "Астън Вила" беше уникална за мен. Всички те бяха невероятни и ми вдъхнаха сили. Те все още продължават да ме подкрепят, за което им благодаря. Това ти показва, че си направил нещо значимо за клуба и колко важен си за хората там", заяви футболистът.

Сега бившият играч на "Астън Вила" изглежда по-жизнен от всякога, като преди 3 месеца дори се похвали с диплома от УЕФА за успешно завършен курс за управление и икономика на спорта. 

Той беше специален гост на конференция в Брюксел за борбата с рака.

"Аз съм като всички останали. Съпруг, баща, син и много се гордея, че съм част от хората, преборили рака. Много е трудно да си преживял такова нещо, защото никога не си подготвен. Дори не осъзнавах какво значи животът, преди да премина през "левкемията". Сега обаче съм горд, че преминах през това, стоя тук пред вас и мога да помагам на други, болни от рак. Аз съм Стилиян Петров. Един от хората, преборили болестта", каза футболистът.

След като пребори коварната болест, той основа и своя фондация, с която помага на дечица със сходна съдба.

Вижте още в репортажа на Десислава Францова

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК