Победа за Григор в Мелбърн след леки затруднения срещу Лондеро

Най-добрият ни тенисист спечели с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4

20.01.2020 | 09:18 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров постигна обрат и започна с победа участието на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист надделя с 3:1 сета над Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина.

Южноамериканецът, който е 52-ри в световната ранглиста, малко изненадващо успя да пробие в края на първия сет и да го спечели с 6:4. По този начин обаче само дръпна лъва за опашката и в следващите 3 сета Григор не остави съмнения кой е по-добрият тенисист на корта. 

Българинът спечели убедително втората част с 6:2 и върза "геврек" на Лондеро в третия сет - 6:0. Повече интрига имаше в четвъртия сет на срещата, който се оказа и последен. Аржентинецът бе принуден да сервира за оставане в мача при 5:4 в полза на Гришо. Нервите му обаче не издържаха и загуби подаването си, което подпечата класирането на първата ни ракета за втория кръг на Australian Open.

В него Григор Димитров ще се изправи срещу друг представител на Аржентина - Леонардо Майер или срещу американеца Томи Пол. Българинът е в долната половина на схемата на турнира в Мелбърн, където са още шампионът и №2 Новак Джокович и №3 Роджър Федерер.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК