Investor Media Group с впечатляващи резултати и постижения в посещаемостта на онлайн медиите си

По данни на Gemius през юли пазарният дял на медийната група достига 59%

18.08.2022 | 09:14
Investor Media Group с впечатляващи резултати и постижения в посещаемостта на онлайн медиите си

Впечатляващи ръстове и постижения в посещаемостта на част от ключовите си медии отбелязва Investor Media Group. През месец юли пазарният дял на медийната група с най-разнообразното портфолио от медии на пазара достига 59%, което я прави втората по предпочитаемост медийна група в страната по данни на Gemius.

Значителен ръст в трафика отбелязва сайтът на националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR -  Bgonair.bg. През юли месец по данни на Gemius повече от 920 000 души избират да се информират за най-актуалните и важни новини от България и света. Покачването на месечна база е с цели 56% за месец и с 38% на годишна база. Пазарният дял е нараснал с 10 пр.п. за месец и достига до 23%.

Водещият икономически сайт Investor.bg постига изключителни резултати и регистрира покачване в трафика с 22% на месечна база. По данни на Gemius през месец юли 854 000 души избират да се информират за най-важното от света на икономиката, финансите, бизнес средата и технологичните иновации от медията, което определя на Investor.bg 21% пазарен дял и лидерска позиция в сегмента.  Увеличение на посетителите от близо 50% на годишна база регистрира и уебсайтът на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria – Bloombergtv.bg.

Рекорден ръст в посещенията си регистрира и сайтът за най-новото от света на автомобилите и високите скорости – Automedia.bg, който през юли отбелязва покачване от 32% за месец и с 9% на годишна база. Новините за индустрията и всичко интересно около най-новите и атрактивни автомобили са достигнали до 671 хил. уникални потребители.

През юли над 882 хил. души са избрали да се доверят на здравния портал Puls.bg за компетентна и достоверна информация директно от медицински специалисти, което е ръст от 3% спрямо месец по-рано. Пазарният дял на Puls.bg достига до 22%.

Изключителните резултати и постижения са поредното доказателство за високата потребителска оценка и доверие, което потребителите гласуват на медиите в Investor Media Group. През есента медийната група предстои да проведе и част от ключовите си специализирани събития, с които ще отговори на нуждата на зрителите и читателите си от качествена и навременна информация, експертни анализи и прогнози от водещи имена в страната и света.