Водещата на времето Владимира Илиева: Важно е да излизаме от зоната си на комфорт, за да израстваме

24.06.2021 | 11:42
Водещата на времето Владимира Илиева: Важно е да излизаме от зоната си на комфорт, за да израстваме

Очарователната водеща на прогнозата за времето в ефира на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева бе специален гост в рубриката "Тя, звездата" на утвърдения сайт за модерната жена и домакиня Az-jenata.bg. Тя е чест гост във влог поредицата „Ето как“ на женския сайт, в която топ специалисти от различни области споделят своите тайни за красота и здраве. Каква е Влади на работното място и извън него, би ли жертвала нещо в името на професията и как поддържа формата си – научете от интервюто.

Разкажи ни как се случи твоят път към телевизията, как се насочи към нея и какво е да си част от семейството на Bulgaria ON AIR?

Всичко започна от работата ми в пловдивско радио, което всъщност ме накара да разбера, че медиите са моето място. Телевизията се появи в живота ми в най-правилното време без дори да го осъзнавам. Никога не съм предполагала, че ще се занимавам с журналистика, както и че ще имам възможността да бъда водеща на прогнозата за времето. Изключително благодарна съм на хората, които ми подадоха ръка и ме направиха част от екипа на Bulgaria ON AIR. Всъщност аз сама поисках да стана част от това голямо семейство и бях сигурна, че това е моето място. Оказах се права и до ден днешен смятам, че решението ми да отида първоначално като стажант в телевизията е едно от най-добрите, които някога съм взимала. За тези две години, откакто работя в Bulgaria ON AIR, аз определено пораснах. Имало е и трудни моменти, разбира се, не може без тях, но те ми помогнаха да оценя хубавите и да не ги приемам за даденост.

Какво ти харесва най-много в твоята работа?

Воденето на прогнозата за времето никога не е било работа за мен. Това е отдаденост, страст, голямо удоволствие, което правя вече две години и ще продължавам да правя, защото ме зарежда. Всъщност няма нещо, което да не харесвам в професията, която съм избрала (или по-скоро тя избра мен). Има един цитат на Стив Джобс, който много харесвам и смятам за изключително верен. Той гласи: „Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! И както при всички въпроси, свързани със сърцето, то ще ви подскаже кога сте го намерили“.

Част от работата ти е и ранното ставане. Как успяваш с това предизвикателство, трудно ли ти е? Имаш ли трик за ранно събуждане?

Мисля, че единственият трик за ранното събуждане е и ранното лягане. Ако харесваш това, с което се занимаваш, трудно няма. Имаш мотивация, която помага за дисциплината, а тя е много важна. Рецептата за лесното преминаване през каквито и да е професионални предизвикателства се състои от три съставки – дисциплина, постоянство и не на последно място вдъхновение. Важно е да имаш цел и да я гониш, каквото и да ти струва това. Ранното ставане е част от процеса, който те изгражда и те прави още по-силен, за да продължиш към следващата стъпка, която ще те приближи още повече до мечтаната цел.

Какво би жертвала в името на професията и изобщо има ли такова нещо като жертва, когато човек работи онова, което му доставя удоволствие?

Много е важно човек често да излиза от зоната си на комфорт, за да има градация постоянно. Аз се старая да провокирам себе си непрекъснато, защото смятам, че така израствам. О, да, жертви винаги има дори и когато обичаш професията си. Въпросът е да са в нормални граници и да не са за сметка на хората, които обичаш и които са важни за теб.

Каква е харизматичната водеща на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR Владимира Илиева извън работното място, как вижда себе си след 10 години и кои са начините, по които обича да прекарва свободното си време ще откриете в цялото й интервю за Az-jenata.bg на: https://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/55478-vladimira-ilieva/.