Как зеленото образование помага на бизнеса – в „Образование и бизнес в зелено“ на 18 май

Конференцията на Bulgaria ON AIR поставя на фокус практическите решения

13.05.2021 | 10:53
Как зеленото образование помага на бизнеса – в  „Образование и бизнес в зелено“ на 18 май

Как зеленото образование променя нагласи, ангажира цели общности и влияе на изграждането на устойчиви и екологични бизнес проекти са сред основните теми в   първото издание за 2021 година на утвърдената конференция „Образование и бизнес в зелено“ на 18 май, в 19:30 часа, което Bulgaria ON AIR организира.

В специалното студио Ивайло Бонев, съосновател на иновативния образователен проект „Технократи“, ще разкаже повече за някои интересни образователни подходи, чрез които може да се запали интересът към иновациите, технологиите и природосъобразния начин на живот на най-малките.

Замърсяването на въздуха е един от най-големите екологични проблеми на планетата, който до голяма степен може да бъде повлиян с използването на оптимизирани и устойчиви практики в сферата на транспорта и зелената логистика. По време на първото издание на „Образование и бизнес в зелено“ водещи експерти ще представят иновативни възможности за подобряване на въздуха и градската мобилност.

Опазването на животинското разнообразие на планетата е друг сериозен проблем, към който се насочват все повече организации. Гости на конференцията ще бъдат инициативни и будни личности, които ще споделят как иновативните решения и програми могат да помогнат за спасяването на изчезващите видове.

За финал, образователната конференция ще срещне зрителите с професори и утвърдени преподаватели от престижни висши училища у нас, които ще споделят наблюденията си върху ефективността на новия хибриден модел на обучение, който бе наложен в следствие от пандемията от COVID-19. Сред тях ще бъде и доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение в бизнес университета, който се включи от името на бизнес университета ВУЗФ в учредяването на първия и единствен по рода си в България think-tank за устойчиви финанси и енергетика – Green Finance & Energy Centre. Сред учредителите на зеления център е и Investor Media Group, част от която е и Bulgaria ON AIR.

Модератор на първото издание за годината на емблематичната конференция на Bulgaria ON AIR „Образование и бизнес в зелено“ ще бъде харизматичната водеща на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR – Мария Константинова.

Конференцията ще се излъчва на живо в ефира на Bulgaria ON AIR, в сайтовете bgonair.bg, investor.bg, dnes.bg и в техните Facebook страници на 18 май, от 19:30 часа. Организирането на събитието е част от дългосрочната образователна мисия на телевизията.

Подробности относно всички лектори и програмата на „Образование и бизнес в зелено“ може да откриете на официалния уебсайт на събитието: https://edu-business.info/

Конференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).