Десислава Джерманска: Героите на „BOEC.BG“ са тихи в думите и много по-изразни в делата си

18.01.2021 | 11:46
Десислава Джерманска: Героите на „BOEC.BG“ са тихи в думите и много по-изразни в делата си

Мнозина биха потвърдили, че спортът е онзи родител, който има способността да възпита в „децата“ си качества като дисциплина, отговорност, уважение към отсрещния и постоянно желание за развитие. Такива вдъхновяващи истории запечатва и обективът на единственото предаване за бойни спортове у нас „BOEC.BG“ в ефира на Bulgaria ON AIR. И така, успешно реализира 100 издания, в които показва на аудиторията значимостта, красотата и емоцията от спорта. За смисъла да проследяваш и представяш нелекия път към успеха на лицата на спорта днес и бъдещите шампиони утре, в специално интервю пред „Лицата на града“ застана водещата на бойното предаване „BOEC.BG“ Десислава Джерманска.

Boec.bg излъчи своя 100-ен епизод. Какво е да си част от екипа и лицето на единственото предаване за бойни спортове у нас?

Изключително съм щастлива да отбележим 100-тния брой на единственото предаване за бойни спортове и изкуства в българския телевизионен ефир. Ако трябва да бъда честна, в началото бях леко скептична и изплашена как ще правя предаване всяка седмица, дали ще се справям с намирането на гост, теми, репортажи… Почти 2 години по-късно мога да кажа, че това изобщо не е проблем пред мен и екипа. Ние дори не смогваме да покрием всички теми и спортове. Толкова много интересни персонажи и герои има, толкова много истории и вдъхновяващи примери, събития и успехи. Бойният спорт е един неизчерпаем източник на спортно и житейско вдъхновение. Наистина съм горда, че успяхме, заедно с нашите герои, да напълним със смислено съдържание 100 издания на „BOEC.BG“. Знам, че предаването се гледа, че има своята лоялна аудитория и постоянно получаваме добри отзиви и благодарности. Казвам го, защото това е личното ни удовлетворение – да знаем, че се справяме, че вървим в правилната посока и нашият труд също се оценява по достойнство.

Новините за бойни спортове сякаш често остават на втори план и биват изместени заради предстоящо дерби, друго спортно събитие или просто новина около личния живот на звезди от други спортове. Защо според теб това е така – нямаме достатъчно шампиони или причината е друга?

Съгласна съм с това заключение. Разбира се, понякога има и изключения покрай конкретни бойци или събития, но като цяло бойните спортове наистина не са популярни за повечето медии. Но не и за феновете. Ние откриваме пълни тренировъчни зали, както и пълни с публика зали на състезанията. Покрай сайта Boec.bg виждаме колко много хора у нас се интересуват от тези спортове и имат нужда от качествена информация. Аудиторията ни е близо половин милион души на месечна база. А колкото до това дали имаме шампиони – България е водеща европейска, а често и световна сила в почти всичките бойни спортове. Имаме безброй успехи от близкото и далечно минало, както и в настоящите дни.

Коя е вдъхновяващата история, разказана в предаването, която няма да забравиш?

Оооо, те са толкова много… Не мисля, че мога да отлича само една. Почти всяка отделна история е силно вдъхновяваща. Може би бих обобщила, че повечето герои в предаването ни учат на силна воля и борбеност, а и силно впечатление ми прави, че те много рядко изтъкват обстоятелствата като свое оправдание за нещо. Винаги гледат към собственото си усъвършенстване и израстване и как да продължат напред. Тихи са в думите и много по-изразни в делата си. 

Какво според теб отличава професионалния боец от аматьора?

Генерално начинът на живот. Професионалните бойци имат желязна дисциплина в почти всяко едно отношение, докато любителите, колкото и да се увлечени по спорта, това е просто една част от ежедневието им. Но и двете заслужават своето внимание и поощрение от нас.

Как Десислава Джерманска се насочва от водещ на спортните новини към водещ на предаването за бойни спортове и какво предстои в следващите 100 издания на „BOEC.BG“ – прочетете в целия материал на сайта Лицата на града.