Жана Стоянович: Хуморът в нашата къща беше такова ежедневие, че ние дори не му обръщахме внимание

Изповедта на великата актриса пред „Умно село“ ще се излъчи на 25 октомври

22.10.2020 | 13:59
Жана Стоянович: Хуморът в нашата къща беше такова ежедневие, че ние дори не му обръщахме внимание

Кой се страхува от Жана Стоянович!? - един риторичен въпрос, на който с много любов и прилежаща доза семейна ирония племенникът на Жана – сценаристът Димитър Стоянович, и друг неин любимец – режисьорът Лъчезар Аврамов, син на най-близката й приятелка Богдана Карадочева, търсят шеговития отговор.

Епизодът от документалната поредица „Умно село“ с актрисата, чийто артистичен кръг включва най-ярките имена на софийската театрална бохема, Bulgaria ON AIR ще излъчи на 25 октомври, от 19:30 часа. В него Жана Стоянович разказва истории от своя живот, пречупени през характерното й чувство за хумор.

Документалният портрет на актрисата фино, нежно и интелигентно се докосва до родовата история на една фамилия, чиято биография здраво е вписана в политическата и културната история на България. В центъра на семейния пъзел застава актрисата – шеметна, остроумна, рядко срещана бляскава порода истински “градски дами”.

Хуморът блика от целия художествено-документален разказ, в който намират място и музикални клипове от култовото предаване “Пътеводител на историческия стопаджия” с участието на Китодар Тодоров; на сина на Жана – аниматора Иван Стоянович, и самия сценарист Дими Стоянович, които са сатиричен поздрав към “буржоазния” произход на главната героиня, белязал нелекия път на цялото семейство по време на комунистическия режим. 

Не пропускайте вълнуващата изповед на великата българска актриса – в поредицата „Умно село“ на 25 октомври, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.