"Форум бременност и детско здраве“ днес – в 16:30 часа на живо на Puls.bg

30.05.2020 | 14:00

Днес в 16:30 часа сайта на Puls.bg ще започне онлайн изданието на  „Форум бременност и детско здраве“. Сред основните акценти на новото онлайн издание ще бъде храненето при бременната и детето. Ще се засегне темата за прекомерната консумация на захар и склонността към наддаване на тегло над нормата, обвързано с особеностите на бременността и детския организъм.

Утвърдени специалисти ще разяснят кои са факторите и признаците на гестационния диабет и ще дадат ценни съвети за това как бременните да контролират нивата на кръвната си захар. Опитен нутрициолог ще обясни как трябва да се хранят бъдещите майки, за да поддържат здравословни нива на кръвната захар, а стоматолози ще разяснят как захарта влияе на детските зъби.

И този път „Форум бременност и детско здраве“ ще постави темата за съхранението и лечението със стволови клетки. Психолог ще обяснят колко важно е развитието на емоционалната интелигентност на детето. Форумът ще продължи традицията да среща аудиторията с популярни българи в ролята им на родители. На 30 май за мисията да отгледаш дете ще говори актрисата, певица и инфлуенсър Мона Гочев.

Онлайн изданието на „Форум бременност и детско здраве“  се организира от водещия здравен портал Puls.bg и е първото от четирите издания, които ще се проведат в следващите месеци. Водещ на онлайн срещите ще бъде Румяна Тасева, главен редактор на Puls.bg.

Онлайн изданията на „Форум бременност и детско здраве“ се организират с генералното партньорство на тъканна банка „Селена Целс“ и подкрепата на Water Wipes, Select Asset Management и Медикъл Дент.

 

Медийни партньори са   Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata, Az-deteto, Tialoto.bg; „Новите родители“, „Дневникът на мама и татко“, Bebok.eu, Mama mia,