Златимир Йочев

Водещ на "България сутрин"

27.12.2016 | 09:59 Редактор: Юлия Христова
Златимир Йочев

Златимир Йочев е част от екипа на Bulgaria ON AIR от октомври 2017 година. Той е водещ на "България сутрин“. Има дългогодишен и разнообразен журналистически опит, като е преминал през всички сфери на професията. Преди да стане част от Bulgaria ON AIR, е работил като репортер, редактор, сценарист, водещ на сутрешен блок, потребителско предаване, туристическа продукция и други. В продължение на повече от 2 години е бил водещ на централната емисия новини на БНТ, а преди да се присъедини към „България сутрин“ работи като автор на документални филми, както и продуцент и водещ на публицистика в телевизия BIT.

Златимир е бакалавър по телевизионна журналистика и магистър по организационно управление и консултиране от СУ „Св. Климент Охридски“. Хоноруван преподавател е по „Новини и актуална публицистика“ в НБУ (2016-2017).

За себе си казва, че с професията на телевизионен журналист не му се налага да влиза в роли. Вярва, че дори тежките новини могат да се поднасят по човешки начин, без да се търсят сензацията и скандалът. Не крие своята усмивка и характер пред зрителите.

Почитател и активен потребител е на новите технологии, страстен фотограф и пътешественик. В свободното си време търси адреналина, като има подчертан интерес към екстремните спортове.

Снимка: Олег Попов