Цветана Балабанова

Международен редактор

18.03.2014 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Цветана Балабанова

Цветана Балабанова е международен редактор в Новините ON AIR. Става част от екипа на Bulgaria ON AIR в края на 2016 година. Първите си стъпки в медиите прави в сайтовете на "24 часа" и "Труд", а като международник израства в "Дневник". След това трупа опит във "френския CNN" - France 24 като асистент-продуцент.

Телевизията е нейна страст, тъй като вярва, че комбинацията от подходящата картина и силния текст може да въздейства на зрителя повече от всичко друго. Стреми се да представя международните новини по най-достъпен начин, така че да предизвикат интереса на аудиторията.

"Защото много често събития от другия край на света, които ни изглеждат далечни, могат да окажат пряко въздействие върху нашия живот, тук и сега", казва Цветана. Тя Следи отблизо случващото се в Близкия изток и Европейския съюз, особено във Франция. Завършила е бакалавър "Журналистика" в СУ "Свети Климент Охридски" с профил "Радио" и магистратура "Телевизионна журналистика" в Училището по журналистика в Страсбург, Франция.

Запълва свободното си време с музика, а любимото й разпускане след натоварен (Тръмп) ден са танците. Тренира акробатичен рокендрол.