Домашни трикове за поправка на вдлъбнатина по колата

Не прибягвайте веднага към сервиза

23.06.2024 | 22:37 Редактор: Деси Николова
Домашни трикове за поправка на вдлъбнатина по колата

Посещението в сервиза, за да поправите вдлъбнатина на колата, често причинява огромна дупка на джоба ви. Но винаги можете сами да разчитате на тези прости пет трика, за да спестите пари.

Вряла вода

Звучи твърде хубаво, за да е истина, но има невероятни видеоклипове на собственици на автомобили, които спасяват така положението. След като огънатата част на колата е добре загрята, вдлъбнатината може леко да се извади чрез натискане от другата страна.

И докато горещата вода очевидно може да направи чудеса, много хора  използват студена вода върху предварително увредената зона, след като тя се е върнала в първоначалната си форма, за да я охладят и стегнат. Този метод работи по-добре при новите коли, направени от модерни материали.

Прахосмукачка

В зависимост от силата на вашия прахосмукачка, засмукването с вакуум може да ви помогне да се отървете от вдлъбнатина на колата. За да подобрите нивата на засмукване на устройството, можете да използвате помощ на кофа. Просто направете дупка в дъното на кофата и я залепете към вакуумната дюза. Поставете приспособлението върху вдлъбнатината и включете почистващото устройство. Ако вдлъбнатината е достатъчно плитка, тя трябва да излезе относително лесно.

Вакуум помпа за тоалетна

Възприемайки теория, подобна на метода с прахосмукачката, има начин да премахнете вдлъбнатина от кола с това евтино нещо, което се използва за отпушвaне на тоалетна. Тази техника е най-ефективна, ако вдлъбнатината е малка до средна по размер. Просто напръскайте малко вода върху района и поставете помпата отгоре. Когато започнете да натискате и дърпате тоалетната джаджа, вдлъбнатината трябва да започне да изскача.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Freepik