Русия възобновява производството на емблематичната "Волга"

Приспособяването на модела към новите условия за производство ще отнеме 8-9 месеца

02.06.2023 | 19:59 Редактор: Юлиан Христов
Русия възобновява производството на емблематичната

Слуховете за възраждането на още една марка от времето на СССР - "Волга", бяха потвърдени на най-високо ниво. Ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров обяви, че производството на автомобилите от марката ще започне през 2024 г.

Новите модели на "Волга" ще се сглобяват в автомобилния завод в Горки (ГАЗ), където се правеха и оригиналните коли от бранда. Схемата ще бъде същата като тази, която се използва при възродения "Москвич" - търси се технологичен партньор, чиито модели ще се предлагат под руската марка.

Крайното решение за избора на партньор ще бъде взето от ръководството на ГАЗ в близко бъдеще. Почти сигурно това ще бъде производител от Китай, както е при "Москвич", чиито модели всъщност представляват леко преработени автомобили на компанията JAC, предлагани с нова емблема.

Според Мантуров приспособяването на новия модел към новите условия за производство ще отнеме 8-9 месеца, така че до лятото на 2024 г. първите "Волги" трябва да слязат от поточната линия на автомобилния завод в Горки.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС