Мъск обезцени Twitter, компанията вече е наполовина по-малка

Рекломодатели вече напуснаха платформата

27.03.2023 | 17:32 Редактор: Вяра Димова
Мъск обезцени Twitter, компанията вече е наполовина по-малка

Изтекла бележка на Илън Мъск в американската медия The Information показва, че пазарната стойност на Twitter вече е наполовина по-малка, от платената за социалната мрежа цена само преди няколко месеца. В бележката се посочва предложение към служителите, от което следва, че компанията се оценява на 20 млрд. долара, в сравнение с 44-те млрд. долара, за които Мъск я купи. Това каза Бойчо Попов за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Рязкото обезценяване на компанията следва бурното поглъщане от страна на Мъск. Няколко големи рекламодатели напуснаха платформата, а основният източник на пари за закупуването на компанията от страна на Мъск - инвестиционната компания Fidelity, отписа вече над 60% от стойността на своя дял, пише bloombergtv.bg.

Fidelity, която помогна на Мъск да финансира поглъщането си за 44 млрд. долара, намали балансовата цена на акциите си с 9,58% между края на ноември и края на декември. Това не е толкова рязко намаление, колкото това, което Fidelity направи след първия месец от управлението на Мъск (56% през ноември), но движението продължава в грешна посока.

Снимка: БГНЕС