Цена на Dogecoin: Кога е най-подходящото време за покупка на DOGE?

Стойността на криптовалутата достига върхове и рязко намалява според международната пазарна динамика

18.08.2022 | 16:02 Редактор: Елеонора Танева
Цена на Dogecoin: Кога е най-подходящото време за покупка на DOGE?

Dogecoin може и да започна като шега, но в момента представлява истински пари. На теория би трябвало да е лесно да си на печалба от търговия с Dogecoin. Просто купете DOGE токени, когато пазарната цена на Dogecoin е ниска, и ги продайте, когато цената отново скочи. Купувайте на ниска цена, продавайте на висока - фундаментът в търговията. Разликата между цената, на която купувате, и продажната е вашата печалба.

Естествено, не е толкова лесно да сте на печалба - особено, когато говорим за криптовалути. Безброй сили влияят на непостоянството на DOGE цената. Изникват върхове и долини без предупреждение и без видима причина. Когато купувате Dogecoin, може да сте се сдобили с него за 500 евро миналата седмица, а тази стойността му да е не повече от 200 евро или 50 евро.

Това не се случва само при Dogecoin, разбира се. Това е проблемът при спот търговията, инвестиционна стратегия, при която наблюдавате пазара и се опитвате да насрочите транзакциите си при спадове и покачвания.

Никой не е много добър в това, дори сравнително стабилният свят на корпоративните активи. Непредсказуеми фактори влияят на цената и през повечето време - трейдърите губят пари.

Докато има някои спот търговци, които купуват и продават DOGE на база усета, теориите и прогнозите си относно обменната стойност на Dogecoin, други гледат в дългосрочен план чрез осредняване на разходите в долари или обикновено задържане за продължителен период от време.

Стойността на DOGE достига върхове и рязко намалява според международната пазарна динамика, спекулации за промени в правителствените регулации, постове в Tweeter от милионери и звезди, а също и според много други фактори.

Да уцелиш пазара, с толкова много влияещи фактори, е изключително трудно. Ето защо, почти всички дневни търговци губят пари.

Скромно начало

Dogecoin (DOGE) е създаден от софтуерните инженери Били Маркъс и Джаксън Палмър. Той е пуснат на пазара на 6 декември 2013 г.

Маркъс и Палмър създават токена като шега. Вътрешни лица разбрали, че те се майтапят с нашумелите криптовалути, които тъкмо навлизаха на пазара в онези дни. Те се обръщат към Dogecoin като към първата в света кучешка криптовалута.

Това е и първата монета, която е базирана на интернет меме. Всъщност, именно за да се опише Dogecoin, беше изсечен терминът "meme coin". Имаше смисъл в това, защото преди Doge да се превърне в криптовалута, дълги години беше интернет меме, използващо снимка на куче от породата шиба ину.

Към днешна дата на пазара съществуват повече от 100 меме монети, сред които са: Shiba Inu, Baby Doge Coin, Degelon Mars, Pitbull, MonaCoin, Samoyedcoin, Pepe Cash, Dog of Elon, DogeBonk, DOGGY, YUMMY, GARLICOIN, DogeCash, Pepemon Pepeballs, Akamaru Inu, Akita Inu, Baby Santa Token, BlowFishm Safemoon, RoboApe и Floki Inu.

Dogecoin изненада съгледвачите в индустрията, а най-вероятно и собствените си създатели, когато привлече вниманието на едни от най-сериозните инвеститори в криптосвета. Монетата поддържа активно онлайн общество и се класира в топ 10 криптовалути според пазарната капитализация.

Инвестиране в Dogecoin

Много инвеститори смятат, че Dogecoin има светло бъдеще в дългосрочен план. Верните последователи на токена са изключително ангажирани с използването, търговията и рекламирането на Doge визията.

Много вероятно е Dogecoin да просперира в дългосрочен план. В краткосрочен - обменната стойност на Dogecoin се вдига и пада на всеки час, всеки ден - понякога доста драматично. Тази нестабилност на пазара прави търговията с Dogecoin толкова рискована. Но ако отстъпите назад и се вгледате в по-голямата картина - ясно е, че Dogecoin, подобно на криптовалутния пазар като цяло, е част от дългосрочен тренд на повишаване на цените.

Уроци от миналото

Ами ако бяхте купили Dogecoin преди седмица? Преди месец? Ако бяхте купили DOGE на стойност 100 евро, какво щяхте да имате сега?

Няма нужда да гледате графиките с цените. Калкулаторът тип "Какво-ако" на Kriptomat извършва изчисленията въз основа на данни, които се обновяват денонощно. Калкулаторът на Kriptomat може да ви каже точно колко би струвала вашата инвестиция от 100 € днес въз основа на проверени исторически данни за цените и обменните курсове.

Всъщност, калкулаторът може да направи същите изчисления за всяка от 350-те + криптовалути, които можете да купувате и продавате в Kriptomat.

Калкулаторът показва, че въпреки нестабилността на цената в краткосрочен план, криптото е генерирало съществена възвръщаемост за дългосрочните инвеститори.

Един от най-добрите начини да се възползвате от дългосрочните възходящи тенденции е да използвате повтарящите се покупки на Kriptomat, които прилагат широко използваната стратегия за осредняване на стойността на долара, за да минимизира ефектите от пазарната нестабилност и да превърне паденията на пазара - в печалба. Kriptomat Reccuring Buy ви позволява да насрочите регулярни покупки на седмична, двуседмична или месечна база. За цената на сутрешното ви кафе, можете постепенно да изградите своето крипто портфолио, което ще ви помогне да достигнете дългосрочните си цели - закупуване на жилище, средства за финансиране на образованието на вашите деца или пък пенсиониране без грижи.

Заключение

Светът е пълен с търговци на спот пазара на криптовалути, които са научили по трудния начин, че няма нищо сигурно в предвиждането на краткосрочни покачвания и спадове на стойностите, що се отнася от криптовалути. Факторите, които влияят на обменната стойност на Dogecoin, са безброй и трудни за определяне, а какво остава за проследяване.

Но ефектите от волатилността намаляват, когато са сравнени с дългосрочните трендове в стойността на Dogecoin. Няма преки пътища за печалба в света на крипто инвестициите, но много щастливи притежатели на Dogecoin са открили успеха, мислейки за меме монетата като за дългосрочна инвестиция.

За Kriptomat

Основана през 2018 г., Kriptomat коренно променя света на криптовалутите с въвеждането на най-простата платформа в Европа. Kriptomat прави дигиталните финанси толкова прости, че всеки навсякъде има достъп до свободата, справедливостта и удовлетворението, които криптовалутите представляват. Стотици хиляди клиенти из цяла Европа и 120 държави по света се доверяват на Kryptomat, когато купуват, продават, разменят, печелят, споделят и инвестират в криптовалути.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК