Кои скъпи коли са най-предпочитани сред милионерите през 2022 г.?

В класацията са включени модели, които не могат да бъдат купени за по-малко от 125 000 евро

14.08.2022 | 09:42 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кои скъпи коли са най-предпочитани сред милионерите през 2022 г.?

Два от най-достъпните градски модели - Peugeot 208 и Dacia Sandero - за момента си оспорват титлата на най-продаван нов автомобил в Европа през 2022. При премиум автомобилите лидери са MINI Hatch и Audi A3. Но какво се случва в най-високия от трите сектора на пазара - луксозните автомобили?

Статистиката на агенция DataForce може да ни даде отговора. Но първо трябва да си изясним един друг въпрос: кои автомобили да смятаме за луксозни? Няма ясно определение къде минава границата между премиум моделите и луксозните модели. До миналата година приемахме за луксозни всички автомобили, чието базово ниво струва над 100 000 евро.

Но автомобилната инфлация толкова се развихри напоследък, че над тази граница вече са коли, традиционно смятани за емблематични примери за премиум - като Mercedes S-Class или BMW 7 Series. Затова се налага да вдигнем малко прага и да включим в нашата класация единствено модели, които не могат да бъдат купени за по-малко от 125 000 евро. Ето как стоят нещата в сегмента за мултимилионери.

Четете повече в automedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК