ЕК обяви какво направиха социалните мрежи срещу Ковид дезинформацията

Публикуваха докладите на Google, Facebook, Microsoft, TikTok и Twitter

27.01.2022 | 14:31 Редактор: Тодор Петров
ЕК обяви какво направиха социалните мрежи срещу Ковид дезинформацията

Европейската комисия публикува днес докладите на Google, Facebook, Microsoft, TikTok и Twitter относно мерките, предприети през ноември и декември 2021 г. срещу дезинформацията във връзка с коронавируса, като страни, подписали Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията.

"Усилията на подписалите страни в подкрепа на кампаниите за ваксиниране в ЕС са от решаващо значение, тъй като разпространението на Омикрон поставя значителни предизвикателства. Все още обаче има възможност за подобрение. Следващите доклади ще дойдат през март, до този момент подписалите трябва да са представили новия засилен кодекс, който очаквам да се справя със съществуващите слабости, включително чрез стриктно третиране на всички езици", заяви  зам.-председателят Вера Йоурова.

TikTok съобщава, че видеоклиповете с етикет за ваксина, приложен на каналите му в Европа, са се утроили от 90 000 през октомври до 266 000 през декември. Google актуализира информационните панели за търсене относно ваксинацията срещу Ковид-19, достъпна във всички 27 държави, и започва да включва информация, свързана с педиатричните ваксини. 

Facebook премахна мрежа за дезинформация и тормоз, насочена към медицински специалисти, журналисти и длъжностни лица на изборни длъжности, управлявана от антиваксърско конспиративно движение. 

Microsoft е разрешил някои реклами на ваксини от публичните власти съгласно актуализираните си политики, които са генерирали около 733 000 импресии в ЕС между ноември и декември. Twitter съобщава за актуализации на дизайна на етикети за подвеждащи туитове, свързани с Ковид и ваксините, за да се улесни забелязването им. 

Обсъжданията на подсиления Кодекс за поведение във връзка с дезинформацията продължават. Новият Кодекс, след публикуваните през юни насоки, трябва да бъде представен до края на март, съобщиха от Европейската комисия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
колкото големи технологии каквито и супер учени да имат американците та само те лиса на този земя имаше и други лаборатории но те не са платежо способни за този геноцид над човечеството ще са виновни само те и СзО рушветчиите Сигнализирай за неуместен коментар