Apple оряза производството на iPhone 13 и причината надали ще ви изненада 

Виновни са световният недостиг на чипове и нарушенията във веригите за доставки

08.12.2021 | 17:23 Редактор: Здравко Черкезов
Apple оряза производството на iPhone 13 и причината надали ще ви изненада 

Производството на флагманския смартфон на Apple Inc iPhone 13 се свива с 20% спрямо предишните планове през септември и октомври, предава Nikkei, позовавайки се на източници, запознати със случващото се.

Празничното тримесечие е едно от най-натоварените за компанията, тъй като много потребители се стремят да купят продуктите ѝ за подарък седмици преди Коледа.

След пускането на пазара на iPhone 13 и новите iPad през септември обаче над Apple надвисва сериозна заплаха, тъй като тя се опитва да се справи с глобалния недостиг на чипове и нарушенията във веригите за доставки.

През октомври главният изпълнителен директор Тим Кук заяви пред Ройтерс, че въздействието на предизвикателствата във веригите за доставки ще бъдат по-силни през празничното тримесечие, отколкото през предходното.

През октомври, за първи път от повече от десетилетие, асемблирането на iPhone и iPad беше спряно за няколко дни поради ограничения във веригата за доставки и ограничения в използването на енергия в Китай, съобщи Nikkei.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК