Сринаха се облачните услуги на Amazon, засегнати бяха и Netflix и Disney+

Временно бяха спрени множество популярни сайтове

08.12.2021 | 15:52 Редактор: Теодора Патронова
Сринаха се облачните услуги на Amazon, засегнати бяха и Netflix и Disney+

Голям срив наруши дейността на облачните услуги на Amazon във вторник. Временно бяха извадени от строя платформите за стрийминг Netflix и Disney+, както и Robinhood и набор от приложения и уебсайта за електронна търговия на Amazon.com Inc. Това се случи в момент, в който потребителите пазаруваха преди Коледа. Засегната бе почти цялата дейност на Amazon Web Services (AWS), която освен на компании предоставя услуги и на правителства и университети.  Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. 

"Много услуги вече са възстановени, но ние работим за пълното възстановяване на всички", заяви Amazon. Компанията добави, че не всички региони по света са имали проблеми. Има съобщения, че най-големите смущения за клиентите се наблюдават на източното крайбрежие на САЩ.

"Според Downdetector са били засегнати и множество популярни уебсайтове, включително тези на McDonald's, Venmo и T. Rowe Price. Walt Disney Co. съобщи, че посетители са успели да влязат в парковете на компанията, но са имали затруднения да се регистрират онлайн и да плащат за покупки. Презентациите на Comcast Corp. и Altice USA, излъчвани по интернет на глобалната конференция на UBS, бяха прекъснати във вторник, а презентацията на Charter Communications Inc. беше пренасрочена за сряда", каза още Бойчо Попов.

Четете повече по темата в BloombergTV.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК