Мащабен пробив в сигурността, хакери откраднаха $196 млн. от криптоборса

Bitmart е потвърдила атаката с официално изявление

06.12.2021 | 16:59 Редактор: Жаклина Иванова
Мащабен пробив в сигурността, хакери откраднаха $196 млн. от криптоборса

Хакери са откраднали 196 млн. долара от платформата за търговия с криптовалути Bitmart, обяви компания за сигурност, цитирана от CNBC.

Bitmart е потвърдила атаката с официално изявление, в което посочва, че е станала жертва на "мащабен пробив в сигурността", и че хакерите са отмъкнали активи за около 150 млн. долара. Компанията за анализ на данни и блокчейн сигурност Peckshield оценява, че загубата се равнява на близо 200 млн. долара.

Bitmart допълва, че всички тегления са временно преустановени да второ нареждане и твърди, че извършва задълбочен преглед на сигурността.

Peckshield беше първата, която забеляза пробива в събота, като отбеляза, че един от адресите на Bitmart показва насочване на стабилен поток от десетки милиони долари към адрес, който Etherscan нарича "Bitmart Hacker".

От CNBC са се свързали с няколко служители на Bitmart, за да поиска повече разяснения относно хакерския пробив, включително дали средствата на клиентите са били главната цел на атаката, и ако е така, дали средствата им ще бъдат възстановени.

Bitmart, която предлага комбинация от спот трансакции, търговия с фючърси и услуги за кредитиране, се класира сред най-добрите централизирани криптоборси по обем, сочат данни на CoinGecko.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК