Amazon с прогнози дали Омикрон ще повлияе на потребителските разходи по празниците

САЩ и други държави налагат ограничения на пътуванията след появата на новия вариант на коронавируса

29.11.2021 | 21:37 Редактор: Жаклина Иванова
Amazon с прогнози дали Омикрон ще повлияе на потребителските разходи по празниците

Старши директор на Amazon.com обяви, че е твърде рано да прогнозира как Oмикрон вариантът ще повлияе на потребителските разходи по празниците, но предположи, че засега хората ще продължат с покупките, предава Ройтерс.

"Твърде рано е, за да разберем какво се случва с новия вариант", коментира главният изпълнителен директор на глобалния бизнес с потребителски стоки на Amazon Дейв Кларк.

Кларк посочва, че е "изключителен оптимист" за възможностите учените и фармацевтичните компании, които разработиха ефективни ваксини, да отговорят на новия вариант.

"Потребителите ще изчакат и ще видят какво ще се случи... но ще си продължат с живота по празниците“, посочва той.

Коментарите Кларк направи в момент на продължаващи проблеми с веригата на доставките, които администрацията на президента Джо Байдън свърза с разпространението на друг вариант на коронавируса – Делта.

Съединените щати и други държави налагат ограничения на пътуванията след появата на Омикрон варианта, който беше засечен първо в Южна Африка, и който започна да се разпространява и в други части на света. Нидерландските здравни власти обявиха, че са открили 13 случая сред пътниците от два самолета, отлетели от Южна Африка и кацнали в Амстердам в петък.

Великобритания, Дания и Австралия също откриха заразени тези дни. Въпреки че все още няма засечени случаи в Съединените щати, здравните власти там твърдят, че вариантът вече може да е в страната.

Кларк коментира, че потребителите засега продължават да прекарват повече време с други хора след продължителните блокади, наложени от правителствата, както и след други рестрикции заради пандемията.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК