Барбадос: Ще предоставяме административни услуги и във виртуалния свят

Все повече правителства навлизат в метавселената

26.11.2021 | 06:55 Редактор: Теодора Патронова
Барбадос: Ще предоставяме административни услуги и във виртуалния свят

Метавселената скоро ще бъде място не само за закупуване на виртуални стоки и среща с аватари, но и за получаване на основни обществени услуги, тъй като правителствата се готвят да навлязат в бързо разширяващия се дигитален свят въпреки опасенията за неприкосновеността на личния живот и други права.

Град Сеул и островната държава Барбадос по-рано този месец заявиха, че ще влязат в метавселената, за да предоставят съответно административни и консулски услуги.

Други градове и държави може да последват примера, ако технологията стане по-масова, казват анализатори пред "Ройтерс".

Сеул е първият голям град, който обяви влизането си в метавселената, като общината изгражда "метавселена екосистема за всички административни услуги по отношение на икономиката, културата, туризма, образованието и гражданските жалби".

Metaverse Seoul, платформа за обществени услуги, се планира да бъде завършена до края на следващата година. Виртуалното кметство, където гражданите могат да се срещат с аватари на държавни служители и да подават жалби, ще бъде създадено през 2023 г., се казва в изявление.

Барбадос ще отвори това, което според страната, ще бъде първото в света метавселенско посолство в платформата за виртуална реалност Decentraland, като се планират и посолства на други платформи.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК