Blue Origin на Безос разкри план за частна космическа станция (ВИДЕО)

Orbital Reef ще бъде използвана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за производство

27.10.2021 | 08:05 Редактор: Здравко Черкезов

Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква се тя да бъде голяма почти колкото международната космическа станция. 

Компанията Blue Origin планира да построи голяма космическа станция, наречена Orbital Reef. Намеренията са тя да бъде използвана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за космическо производство. Тя трябва да отвори нови възможности в изследването на космоса и в развитието на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето смятат инициаторите ѝ.

За да бъде осъществена реализацията, Джеф Безос планира да работи със Siera Space. Това е компания, която има участие в повече от 500 мисии в космоса и която разполага с опит и технологии за производството на различни космически системи, информира БНР.

Засега не се споменава колко ще струва проекта, но очакванията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, тъй като МКС е вече на почти 20 години и това я приближава към края на използването ѝ.

Космическата станция Orbital Reef ще струва със сигурност десетки милиарди долари, а плановете са да влезе в действие до около 10 години.

Снимка: Blue Origin

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК