Сътресения във Facebook след големи разкрития за компанията

Оттегля се Майк Шрьопфер, който контролира работата на социалната мрежа

23.09.2021 | 12:58 Редактор: Жаклина Иванова
Сътресения във Facebook след големи разкрития за компанията

Майк Шрьопфер, който контролира работата на социалната мрежа в областта на изкуствения интелект, виртуалната реалност и блокчейна, ще се оттегли от Facebook през следващата година. Това заяви главният редактор на Investor.bg  Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт".

Друг дългогодишен изпълнителен директор на Facebook - Андрю Босуърт, ще поеме поста технологичен директор, цитира агенцията вътрешнофирмено съобщение в сряда от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг.

Решението на Шрьопфер бележи най-значителното напускане на мениджър на компанията от години и следва скорошното оттегляне на няколко други топ мениджъри. Това се случва в момент, в който Facebook е под растящ натиск да изчисти услугите си - предизвикателство, с което компанията смята, че може да се справи с помощта на софтуера за изкуствен интелект, който изграждат екипите на Шрьопфер.

46-годишният Майк Шрьопфер е във Facebook от 13 години и след напускането си ще стане първият му старши сътрудник, казва Зукърбърг. В тази позиция на непълно работно време той ще се съсредоточи върху набирането и развитието на технологични таланти, подобряването на инфраструктурата на проектите и наблюдението на развитието на изкуствения интелект.

Критиките над компанията отново се засилиха през миналата седмица след серия от разследвания на Wall Street Journal, които разкриват какво знае компанията за недостатъците на своята платформа и вредите, които те причиняват.

Надзорният съвет на Facebook заяви, че ще преразгледа системата за кръстосана проверка. Тя подлага високопоставените потребители на различен набор от правила за поведение спрямо обикновените потребители. Facebook защити тази програма и посочи, че отразяването на медията е несправедливо.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК