43% от населението у нас използва уреди със смарт функции

27% от запитаните са склонни да платят по-висока цена за подобен уред

20.09.2021 | 20:48 Редактор: Юлия Христова
43% от населението у нас използва уреди със смарт функции

43% от населението използва уреди със смарт функции – телефон, телевизор, електродомакински уред. 37% обаче не използват. Това посочи Димитър Ганев от агенция "Тренд" по време на представянето на резултатите от проведеното национално представително проучване "Нагласи към покупка на смарт електроуреди и онлайн пазаруване", предаде репортер на БГНЕС.

Той уточни, че данните са събрани в периода 16-22 юли и в проучването са участвали 1007 пълнолетни граждани, като информацията е получена по метода – "лице в лице".

"Това, което прави впечатление са две неща. Първо, че все още има голям дял от пълнолетното население, което не е запознато със смарт функционалностите. И другото, което направи впечатление, че немалко хора, които притежават реално смартфон, възприемат, че това е уред със смарт функции. Инерцията го кара да мисли за това като за форма на мобилен телефон", обясни той и добави, че за 17% от анкетираните терминът "смарт функции" е непознат, пише БГНЕС.

От данните става ясно още, че 27% от запитаните са склонни да платят по-висока цена за уред със смарт функции, докато 57% не биха платили.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК