Проучване: 42% от хората биха правили секс с робот

4-ма от 10 души биха се отдали на интимности с хуманоиден робот

18.09.2021 | 12:17 Редактор: Тодор Петров
Проучване: 42% от хората биха правили секс с робот

Зашеметяващите 42% от хората биха правили секс с робот, показват данните в нов доклад. Проучвайки над 1200 души, компанията за изкуствен интелект Tidio установи, че 4 от 10 души са казали, че биха се отдали на интимности с хуманоиден робот. 

Мъжете са по-склонни да кажат "да", като 48% посочват, че са за това - в сравнение с 33% от жените. Въпреки това само 39% смятат, че биха могли да имат романтична връзка или да се влюбят в хуманоиден продукт на изкуствения интелект.

Секс роботите се появяват на скокове. Д-р Дейвид Леви, основател на Международния конгрес за любов и секс с роботи, каза пред "Дейли Стар", че след като роботите успеят да говорят и слушат като хората, те ще бъдат достъпни за романтични отношения.

"Има хора, които изпитват любов към своите секс кукли, така че мисля, че има потенциал голямо количество хора да се влюбят в секс роботи, но технологията все още не е налице. Почти съм убеден, че до 2050 г. ще има софтуер, чрез който да може да се водят разговори, които ще бъдат толкова добри, колкото човек може да има с човек", обяснява д-р Леви

Проучването на Tidio също разкри някои от дълбоките тревоги на хората относно ролята на AI и автоматизацията в икономиката.

Що се отнася до работните места, които най-вероятно ще бъдат заменени с AI, 63% от анкетираните казват, че ще бъдат заменени касиерите, следвани от шофьорите (51%) и преводачите (42%).

Междувременно повече от 60% заявяват, че ще използват самоуправляващо се такси с изкуствен интелект при интензивен трафик, предаде БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК