А1 ще приема поръчки за серията iPhone 13 още от 1 октомври

Телекомът ще предлага и четирите модела от тазгодишната серия – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

15.09.2021 | 13:17 Редактор: Тодор Петров
А1 ще приема поръчки за серията iPhone 13 още от 1 октомври

Аpple представи новата серия 13 модели iPhone на официална церемония в САЩ. Броени часове по-късно А1 обяви, че ще започне да приема предварителни поръчки за четирите модела iPhone 13 още от 1 октомври, а доставките се очаква да започнат седмица по-късно – от 8 октомври.

От Apple ще разчитат на 5G технологията за новите iPhone 13, което означава, че закупилите ги от А1 ще могат да се радват на скорости над 1000 Mbps в 5G ULTRA. И четирите устройства ще бъдат съвместими с мрежата на А1 от пето поколение още от първия ден, в който достигнат до своите нови собственици.

Потвърдиха се много от очакваните подобрения в новата серия, включително по-малкият прорез за камерата и по-ярък дисплей. За добрата работа на устройството ще отговаря новият и по-мощен процесор А15 Bionic. Той се отличава с това, че е 16-ядрен и може да обработи 15,8 трилиона операции в секунда. От Apple твърдят, че той ще е с до 50% по-бърз от процесорите на конкурентите и ще може да осигури до 30% по-добри графики. С него новата серия iPhone 13 ще влезе в полезрението и на геймърите, които досега нямаха достъп до толкова мощен чипсет в мобилно устройство. Новите iPhone модели от серия 13 ще използват и най-новата операционна система  iOS 15. Тя също идва с множество подобрения на всички нива и в стандартните приложения на Apple.

По отношение на камерите на iPhone 13 Apple остават верни на максимата, че по-големият брой мегапиксели не е самоцел. Както вариантите с двойна камера на iPhone 13 и iPhone 13 mini, така и моделите с тройна камера на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max разчитат на сензори с по 12 мегапиксела. С комбинация от софтуерни подобрения и качествен хардуер, обаче, iPhone 13 може да прави наистина забележителни фотографии.

Първите бройки от дългоочакваните устройства се очаква да пристигнат на 8 октомври, а най-сигурният начин за потребителите да си гарантират, че ще бъдат сред първите притежатели у нас, е да направят предварителна поръчка през онлайн магазина на А1. Кампанията за поръчки ще стартира от 1 октомври и ще продължи една седмица.

Oт телекома потвърждават още, че ще предлагат и новата серия iPad и iPad mini, които бяха представени от Apple на вчерашната церемония. В следващите дни ще има допълнителна яснота относно доставките и на тези устройства.