Google и Facebook задължават служителите в офисите си да се ваксинират

Google заяви, че забавя завръщането на работниците в кампусите до средата на октомври

29.07.2021 | 10:12 Редактор: Жаклина Иванова
Google и Facebook задължават служителите в офисите си да се ваксинират

Американските технологични гиганти Google и Facebook Inc. ще изискват всички служители в техните кампуси в САЩ да бъдат ваксинирани, като се присъединяват към редица публични и частни предприятия, като вземат нови предпазни мерки, тъй като силно заразният Делта вариант на Ковид-19 обхваща САЩ.

Google също така заяви, че забавя завръщането на служителите си в офисите до средата на октомври, след като преди това дъщерното дружество на Alphabet Inc. планираше да върне повечето служители в кампусите в края на септември, пише The Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор Сундар Пичай е казал на служителите, че базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания ще започне да изисква през следващите седмици всеки, намиращ се в нейните американски кампуси, да бъде ваксиниран. Той каза, че Google ще разшири това изискване до други страни през следващите месеци.

Пичай посочи, че се надява, че изискването за ваксинация ще даде на повече от 135 000 служители в повече от дузина щати и 50 държави по-голямо спокойствие при отварянето на офисите.

"Ваксинирането е един от най-важните начини да поддържаме себе си и нашите общности здрави през следващите месеци", уточни той.

Пичай добави, че ще бъдат допускани и хора, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински или други основателни причини. Тези, които не се ваксинират по политически причини, щели да бъдат помолени да продължат да работят от вкъщи.

Facebook, от друга страна, заяви, че служителите, идващи да работят в някой от американските ѝ кампуси, ще трябва да бъдат ваксинирани, въпреки че начинът, по който се прилага политиката, ще зависи от местните разпоредби.

Вицепрезидентът по човешките ресурси във Facebook Лори Голер заяви в изявление, че компанията има разработен процес за работа с тези, които решат да не получат ваксина по медицински или други причини.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК