Duolingo е най-успешното приложение в категория "Образование" в Google Play

To може да набере до 511 млн. долара от листването си

26.07.2021 | 16:00 Редактор: Юлия Христова
 Duolingo е най-успешното приложение в категория

Приложението за изучаване на чужди езици Duolingo обяви, че е повишило ценовия диапазон за първичното си публично предлагане (IPO) в Съединените щати – сигнал, че има голям инвеститорски апетит към акции на компанията, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че близо 5,1 млн. акции ще бъдат продадени в рамките на IPO-то на цена между 95 долара и 100 долара всяка. По-ранният диапазон беше от 85 до 95 долара за акция.

Duolingo може да набере до 511 млн. долара от листването си, а в горния диапазон оценката на компанията може да е над 4,6 млрд. долара. Приложението за изучаване на езици Duolingo се насочва към борсата.

Около 1,4 млн. акции ще бъдат продадени от сегашните притежатели на книжа от компанията, а постъпленията от тази продажба няма да отидат за Duolingo.

Със своите над 500 млн. сваляния приложението Duolingo е най-успешното в категорията "Образование" в Google Play и App Store на Apple.

Базираната в Питсбърг компания има около 40 млн. месечно активни потребители, които учат 40 езика, включително ирландски и хавайски, за който компанията твърди, че има повече онлайн учащи, отколкото хора, владеещи този език като майчин, пише investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК