Биткойнът достигна нова рекордна цена от над $64 000

Криптовалутата поскъпва с 1,6%

14.04.2021 | 11:50 Редактор: Искра Ангелова
Биткойнът достигна нова рекордна цена от над $64 000

Биткойнът поскъпва в сряда, преминавайки прага от 64 хиляди долара за пръв път в историята на фона на бичите очаквания на инвеститорите около листването на Coinbase тази седмица, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпва с 1,6% до 64 207 долара малко след 8:00 часа българско време в рамките на сесията в Азия. Акциите на компании с експозиции към криптпвалутите, включително на Riot Blockchain и на Marathon Digital Holdings, поскъпнаха в рамките на американските търговски часове.

Оптимистите по отношение на криптопазара бяха насърчени, след като нарастващ брой компании приеха биткойн, въпреки че скептици продължават да се съмняват в продължителността на бума. Coinbase ще се листне в Nasdaq на 14 април с оценка от около 100 милиарда долара.

Дебютът на Coinbase „ще отбележи първата официална връзка между традиционния финансов път и алтернативния криптопът“, пише в бележка Ипек Йозкардеская, старши анализатор в Swissquote. "Успешното влизане в Nasdaq трябва да действа като одобрение към криптовалутите от традиционните инвеститори“, отбелязва експертът.

Goldman Sachs и Morgan Stanley обявиха планове да предоставят достъп на клиентите си до криптоинвестиции. Tesla по-рано тази година затвори инвестиция за 1,5 милиарда долара в биткойн и наскоро обяви, че ще приема плащания с криптовалутата за покупката на електромобил.

Четете цялата статия в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК