Tesla спира производството на един от моделите си, обезщетяват работниците

Представители на компанията в Калифорния отказват коментар по темата

25.02.2021 | 17:01 Редактор: Искра Ангелова
Tesla спира производството на един от моделите си, обезщетяват работниците

Американският автомобилен концерн Tesla Inc. е информирал своите работници в завода за сглобяване на електромобили в Калифорния, че временно преустановява част от производствената дейност в съоръжението.

Служителите от завода във Фримонт, които работят на производствената линия на Model 3, са били информирани, че линията няма да работи между 22 февруари и 7 март, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с темата. 

Засегнатите работници ще получат съответното възнаграждение за 22 и 23 февруари, но не и за 28 февруари, както и първите три дена на март. Те са били посъветвани да използват отпуска за въпросните дати, ако разполагат с такава.

За момента представители на компанията в Калифорния отказват да направят коментар по темата, предава Investor.bg.

Заводът във Фримонт разполага с годишен комбиниран производствен капацитет от 500 000 превозни средства Model S и Model Y.

Въпреки че прекъсванията на производствените линии не са нещо необичайно за автомобилните концерни, те изтриват част от приходите на компаниите. Миналия месец Tesla заяви, че се опитва да смекчи последиците от глобалния недостиг на полупроводници върху своите операции и че очаква да увеличи глобалните доставки на своите превозни средства с повече от 50% през тази година.

Поддържането на доставките е от решаващо значения за компанията на Илън Мъск, който се стреми да продава по 20 млн. електромобили в глобален план до 2030 г. Tesla намали 14 пъти цената на някои версии на своите модели на пазари като Китай, Япония и Франция през тази година.

"Виждаме, че понастоящем компанията се сблъсква с ограничено търсене, а не с ограничено производство“, пише в бележка до клиентите основателят на GLJ Research LLC Гордън Джонсън.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК