Nissan върви към пълна електрификация с новия си хибриден модел

Автомобилите от серията Note се предлагат основно в Япония

26.11.2020 | 16:00 Редактор: Георги Камарашев
Nissan върви към пълна електрификация с новия си хибриден модел

Японският автомобилен концерн Nissan Motor демонстрира желанието си да електрифицира своето продуктово портфолио с представянето на новия хибриден модел Note, съобщава Nikkei Asia Review.

"Ще концентрираме управленските ресурси при електрификацията, за да подкрепим обществото в прехода към нулеви емисии", заяви вицепрезидентът на Nissan Асако Хошино по време на онлайн пресконференция.

Данните сочат, че моделът Note е най-продаваният автомобил на концерна в Япония.

Чрез масовото производство на хибриди могат да бъдат намалени производствените разходи до нивото при конвенционалните превозни средства, като по този начин ще се подобри рентабилността, подчертават от компанията.

Новият Note утвърждава намерението на Nissan да отговори на по-строгите изисквания относно емисиите на парникови газове по целия свят. 

Автомобилите от серията Note се предлагат основно в Япония. През фискалната 2019 г. Nissan е продал повече от 100 000 превозни средства от този модел, което представлява около 20% от местните продажби на концерна.

Производителят ще пусне в продажба новия модел на 23 декември при цена от 2 029 500 йени (19 413 долара).

Първият изцяло нов Note от осем години насам използва платформа, разработена съвместно с партньора на Nissan в алианса Renault, която разполага с подобрени характеристики за шофиране. Моделът разполага и със система, която автоматично регулира скоростта на автомобила при завоите.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК