Netflix повиши цената на най-популярния си план в САЩ за втори път

Най-голямата видео стрийминг услуга в света увеличава цената с 1 долар

31.10.2020 | 18:19 Редактор: Юлия Христова
Netflix повиши цената на най-популярния си план в САЩ за втори път

Netflix повиши цената на най-популярния си план в САЩ за втори път в рамките на две години, залагайки, че потребителите са склонни да платят повече за голям каталог от филми и сериали, докато пандемията се разраства, пише Bloomberg.

Най-голямата видео стрийминг услуга в света увеличава цената на основния си абонамент на вътрешния си пазар с 1 долар до 14 долара на месец. Той включва гледането на Full HD. Цената за 4K резолюция е скочила с 2 долара до 18 долара. Най-евтиният план остава 9 долара.

Цената на акциите на Netflix нарасна с 5,7% в резултат на новините и завърши борсовата сесия в четвъртък с 3,7% нагоре до 504,21 долара. От началото на годината цената е скочила с 56 на сто.

Увеличението влиза в сила веднага за новите потребители. Вече натрупаната база от над 65 млн. американски абонати ще се сблъска с промените в следващите два месеца.

В миналото повишаването на цените на плановете на Netflix е водило до забавяне на ръста на броя нови абонати, особено на по-зрелия пазар в САЩ. Но при обявяването на финансовия отчет миналата седмица главният оперативен директор Грег Питърс заяви, че компанията вярва, че може да увеличи цените, като се има предвид огромният обем оригинални и популярни шоута, които продуцира, пише investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК