Иновации и изследване на Космоса в третото издание на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria

То ще се проведе днес от 14:30 часа

29.10.2020 | 10:37 Редактор: Радостина Димитрова
Иновации и изследване на Космоса в третото издание на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria

Иновациите и изследването на Космоса са акцентите в третото от поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, което ще се проведе днес, от 14:30 часа. Може да го проследите на живо на www.bloombergtv.bg/live, investor.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и в социалните мрежи.

Гост в студиото ще бъде Райчо Райчев, създател и CEO на EnduroSat, който ще коментира инвестициите в космическите открития, развитието на изследванията на Космоса и какво предстои в тази посока. През 2018 година компанията на Райчев изстреля в космоса наносателит с научни и образователни цели. Той се използва за практическо обучение по сателитна комуникация, а радиолюбители от целия свят могат да се свързват с него. Сателитът разполага с автономна система за навигация и контрол в орбита и ще бъде следен денонощно от команден център в София

В онлайн дискусията ще се включи и Камен Илиев, директор на офиса за технологичен трансфер за аерокосмически технологии при БАН, който ще говори за индустрията в Космоса. 

Модератор на онлайн изданието ще бъде Таня Кръстева, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria. За да следите всичко актуално около конференцията, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/.

Генерален партньор на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е RealFinance, основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на AlltercoRobotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Money.bg, "Мениджър"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК