Facebook пуска нова услуга: Стартират стрийминг игри

"Облачните" игри ще са достъпни и през приложението, и през браузърната версия

26.10.2020 | 21:38 Редактор: Радостина Димитрова
Facebook пуска нова услуга: Стартират стрийминг игри

Компанията Facebook обяви в понеделник, че стартира редица "облачни" стрийминг игри за своето приложение за Android и за браузърната версия на своята социална медийна платформа.

Компанията подчерта, че не планира да стартира отделна услуга за игри в облак и че в момента стриймингът не е наличен на устройствата на Apple, съобщи БНР.

Facebook добави, че въвежда имена на играчи и на "аватари" за тематични игри, за да могат играчите да участват в игрите с тях, вместо да използват цялото си име и снимка от техния профил.

Водещата социална интернет медия също така заяви, че е направила редизайн на своя раздел Gaming и е пуснала т.нар. playable реклами.

Playable рекламите са интерактивни реклами, които позволяват на потребителите да изпробват основната функционалност на приложение или игра, като безплатна демонстрация. Това позволява на потребителите да тестват дадено приложение или игра, преди да се ангажират с неговото изтегляне, вместо просто да гледат статично изображение или само да гледат пасивно дадена видеореклама.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК