Фалшивите новини за 5G може да "спънат" възстановяването от коронакризата

15 страни членки искат ЕС да разработи стратегия за противопоставяне на дезинформацията за 5G технологиите

20.10.2020 | 10:59 Редактор: Радостина Димитрова
Фалшивите новини за 5G може да

Европейският съюз трябва да разработи стратегия за противопоставяне на дезинформацията за 5G технологиите, защото фалшивите новини по отношение на тях могат да изкарат от релси икономическото възстановяване от ударите на пандемията и могат да попречат на постигането на целите на съюза за дигитализация.

Това се казва в писмо на 15 страни членки до заместник-председателката на Еврокомисията Маргрете Вестагер, която отговаря за дигиталното бъдеще на Европа, до еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон и до еврокомисаря за ценностите и прозрачността Вера Йоурова, съобщи БНР.

[sc: relatedarticles ids:205597 /]Сред 15-те, подписали писмото, е и България. В него се настоява за обстойни научни изследвания за влиянието на 5G технологиите върху здравето на хората, както и за широк общоевропейски дебат, на който да се обърне внимание на страховете и аргументите на противниците на 5G.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
кольо мамата
преди 3 години
каквото човек е сътворил,е срещу ,него.така е Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
кром оли
преди 3 години
всичко е тръгнало по пътя на сатана,нормални човеци няма,дано бог затрие планетата земя,грешка на бог,че е създал мър=шата наречено,човек Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Тихо в храстите
преди 3 години
Разликата м/у 4G и 5G мрежата е в малкия обхват на покритие. На 4G обсегът на една клетка е 5км , а на 5G обхватът е само 1км , затова ще са нужни много повече клетки... 5G технологията е по-мощна и с по-висок енергиен радиационен потенциал, който застрашава здравето на човека: води до преждевременно остаряване, предизвиква стрес, уврежда ДНК, променя клетъчния метаболизъм и води до рак! И разни наричащи себе си "учени" се опитват да опровергаят доста умело тези факти! А вече здрави хора няма! Сигнализирай за неуместен коментар