Унгарски финансови институции и телекоми са ударени от голяма кибератака

Хакерите са се опитали да сринат мрежата чрез необичайно големи нива на трафик на данни

26.09.2020 | 17:27 Редактор: Юлия Христова
Унгарски финансови институции и телекоми са ударени от голяма кибератака

Инфраструктура на унгарски финансови институции и на телекоми са били засегнати от голяма кибератака, извършена от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, обяви телекомуникационната компания Magyar Telekom, цитирана от Ройтерс.

По-точно е извършена DDoS атака, при която хакерите са се опитали да сринат мрежата чрез необичайно големи нива на трафик на данни, за да я парализират.

Обемът на нападението е бил 10 пъти по-голям от обичайните DDoS атаки, разкри компанията.

"Това означава, че това е била една от най-големите хакерски атаки в историята на Унгария, както по размер, така и по сложност“, допълват от Magyar Telekom.

“Руски, китайски и виетнамски хакери са се опитали да проведат DDoS атака срещу унгарски финансови институции, но са се опитали да свалят и мрежите на Magyar Telekom”, гласи официалното изявление на компанията.

Нападението е извършено на няколко вълни. То е довело до проблеми с услугите на някои финансови институции и до временно спиране на услугите на Magyar Telekom в някои части на Будапеща, преди да бъде отблъснато от компанията, пише investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК