VW продава Bugatti на хърватска компания за суперавтомобили?

Първият модел на Bugatti е смятан за един от най-губещите пари в индустрията

18.09.2020 | 09:55 Редактор: Виктория Гетова
VW продава Bugatti на хърватска компания за суперавтомобили?

Volkswagen обмисля да продаде своето подразделение Bugatti, което ще даде на производителя на 16-цилиндрови мотори нов живот в електрическата ера, информира Bloomberg.

Porshe притежава 15,5% от акциите на Rimac и при сделка ще увеличи своя дял до 49%, заяви източник, пожелал анонимност. Причината е, че хърватската компания няма достатъчно средства, за да купи Bugatti, а увеличавайки дела си в Rimac, Porsche ще даде възможност тя да не плаща нищо.

Списание CAR съобщи за разговорите между VW и хърватския производител на суперавтомобили, захранвани с батерии, по-рано в четвъртък.

Представителите на VW и базираната в Загреб Rimac отказаха коментар за Bloomberg.

Bugatti, която продаде 82 автомобила през миналата година, отдавна се разглежда като отличен пример за инженерната екстравагантност на VW. През 1998 г. тя бе възродена от бившия председател Фердинанд Пиех, след като марката до голяма степен изчезна през 50-те години.

Поради високите разходи за разработка и малките обеми 16-цилиндровият Veyron, първият модел на Bugatti под контрола на VW, беше смятан за един от моделите, губещи най-много пари в автомобилната индустрия. VW не разкрива финансови данни за марката.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК