Мъск: Tesla е много близо до напълно автономно шофиране

Компанията разработва и нови системи за защита от горещина и за охлаждане

09.07.2020 | 23:05 Редактор: Ивет Арабова
Мъск: Tesla е много близо до напълно автономно шофиране

"Американският производител на електромобили - Tesla, е "много близо" до постигането на ниво 5 на технологията за автономно шофиране", каза главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск, цитиран от Ройтерс.

"Аз съм изключително уверен, че ниво 5, или съществено завършена автономност, ще се случи и смятам, че ще се случи много бързо“, обясни Мъск в коментар от видеосъобщение, пуснато по време на откриването на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Автомобилни и технологични компании, включително Alphabet, Waymo и Uber Technologies, инвестират милиарди в индустрията за автономно шофиране. Въпреки това лидери от индустрията заявиха, че ще е нужно повече време, за да бъде подготвена технологията, а хората да се доверят напълно на автономни превозни средства.

Базираният в Калифорния производител на автомобили в момента произвежда коли със системата за асистиране на шофьора Autopilot. "Освен това Tesla разработва нови системи за защита от горещина и за охлаждане, които да позволят ползването на по-развити компютри в колите", обяви още Мъск.

Данни на индустрията показват, че Tesla е продала близо 15 000 произведени в Китай седана Model 3 миналия месец, информира Investor.bg.

Tesla се превърна в най-високо оценения автомобилен производител, след като акциите ѝ достигнаха рекорден връх, а пазарната капитализация надмина тази на предходния лидер Toyota Motors Corp.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК