Snapchat обяви публикации на Тръмп за расистки и подклаждащи насилие

Компанията въведе строги ограничения за постовете на американския президент

05.06.2020 | 12:00 Редактор: Ралица Братанова
Snapchat обяви публикации на Тръмп за расистки и подклаждащи насилие

Snapchat направи нещо, което вероятно другите големи социални мрежи - Facebook или Twitter, никога няма да посмеят да извършат. 

Ръководството на компанията реши, че публикациите на президента на САЩ Доналд Тръмп са расистки и подклаждат насилие и затова съдържанието с негови изявления няма да се появява в т.нар. Discover feed на приложението, съобщава Bloomberg.

Видеата на Тръмп все още ще са достъпни в социалната мрежа, но няма да се появяват на потребители, които не го следват. Това решение изглеждаше лесно и е в пълен контраст с действията на конкурентите на Snap. 

При тях всеки дебат за съдържание, което трябва да се запази или премахне, прераства в тенденция на постоянно променящи се и сложни политики на компаниите, които дори и самите служители не разбират, пише BloombergTV.bg.

Споровете относно управлението на политическата реч в онлайн платформите поставиха социалните мрежи в много трудна ситуация. Преди седмица Twitter реши за първи път да слага етикети върху постовете на Тръмп, които според компанията подклаждат насилие. 

Междувременно Facebook остави на платформата си публикация със сходно съдържание, което предизвика остро недоволство от страна на служители на компанията.

Facebook и Twitter се опитват да изглеждат неутрални и премерени по отношение на решенията си за всеки пост. Но в сряда бивши служители на компанията написаха в отворено писмо до Зукърбърг, че Facebook не е неутрална и никога не е била. Платформата винаги е действала в полза на съдържание, което провокира голямо обществено внимание.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК