Мъск: Монополите са погрешни, време е да разбием Amazon

Реакцията му дойде, след като автор се оплака, че не могъл да публикува книгата си в платформата

05.06.2020 | 10:33 Редактор: Ивет Арабова
Мъск: Монополите са погрешни, време е да разбием Amazon

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск призова за разделянето на Amazon.com, след като автор се оплака в социална мрежа, че не е успял да публикува книгата си през платформата на най-големия онлайн търговец в света, предава Ройтерс.

"Tова е лудост @JeffBezos", написа Мъск в туит, адресиран към главния изпълнителен директор на Amazon. И двамата са милиардери и управляват компании, които се конкурират в изследването на Космоса, отвъд задълженията си начело на Tesla и Amazon.

"Време е да разбием Amazon. Монополите са погрешни!“, допълни Мъск във втори туит.

Търговецът на дребно не коментира призива на ексцентричния милиардер, но заяви, че въпросната книга на писателя Алекс Беренсон е блокирана по погрешка и вече е налична на уебсайта през услугата за електронни книги Kindle. Решението да се даде зелена светлина за продажба на книгата не е свързано с призивите на Мъск, посочва Amazon.

Главният изпълнителен директор на Tesla, който по-рано този месец заяви, че ще си вземе почивка от Twitter, има история с дръзките си изказвания в микроблогинг платформата. Туит от 2018 г., че е осигурил финансиране, за да направи Tesla отново частна, доведе до дело срещу Мъск, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, по което после беше сключено споразумение, пише Investor.bg.

Според качена в Twitter снимка на съобщението, което Amazon е изпратила на Бернсон, търговецът на дребно е отказал книгата, защото тя не е отговаряла на насоките, но Amazon не уточнява на кои точно и допълва: "Ние насочваме клиентите към официалните източници на здравна информация за вируса“. Книгата на Беренсон носи заглавието "Неразкрити истини за Ковид-19 и блокадите: Част 1: Представяне, смъртни случаи и оценки“.

Беренсон не е отговорил на имейл със запитване за коментар. След като Amazon одобри продажбата на книгата, той написа: "Благодаря на @elonmusk и всички, които помогнаха“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК