Ръст от 1000% в търсенето на услуги за видеообаждания

Microsoft разкри, че 183 хил. образователни организации ползват Teams for Education

10.04.2020 | 22:53 Редактор: Ралица Братанова
Ръст от 1000% в търсенето на услуги за видеообаждания

Microsoft заяви, че потреблението на видеообаждания и онлайн обученията през нейния софтуер Teams, са нараснали през последните седмици, докато хората по света остават да работят от домовете си, а някои училища в САЩ обявиха, че премахват присъствените занимания до края на учебната година, предава "Ройтерс".

Видеообажданията в Teams, която се конкурира с приложенията на компании като Slack Technologies и Zoom Video Communications, са скочили с 1000% през март.

Компанията твърди, че делът на срещите и обажданията, включващи видео, се е увеличил почти двойно до 43% от 21% месец по-рано, пише Investor.bg. Освен това Microsoft твърди, че 183 хил. образователни организации, всяка от които може да включва множество училища в 175 страни, в момента ползват нейния инструмент Teams for Education. 

Общите минути, прекарани в срещи от всички потребители на Teams, са достигнали 2,7 млрд. на 31 март, обяви Microsoft, утроявани 900-те млн. минути от 19 март.

Тъй като много хора по света са в страни, които са наложили мерки за ограничаване на коронавируса, инструментите за работа и учене от дистанция се радват на огромен растеж.

Снимка: Getty Images

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК