Марк Зукърбърг иска по-строга регулация в интернет

Той съобщи, че в момента компанията му има 35 хил. души, които преглеждат онлайн съдържанието

17.02.2020 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Марк Зукърбърг иска по-строга регулация в интернет

Онлайн съдържанието трябва да бъде регулирано със система някъде по средата между съществуващите правила за телекомите и медийните индустрии, заяви в събота главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг пред световни лидери и ръководители в областта на сигурността.

В изказване в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността Зукърбърг каза, че Facebook е подобрила работата си по предотвратяването на онлайн намесата в избори и повтори предишните си призиви за регулация на социалните мрежи.

"Смятам, че трябва да има регулация на вредно съдържание, въпросът е каква рамка използваме за това", посочи Зукърбърг по време на сесия с въпроси и отговори, предава Ройтерс.

"В момента има две рамки, които хората използват за съществуващи индустрии – едната за вестници и съществуващи медии, а другата за модел от вида на телекомите на принципа "данните просто минават през теб", но няма да търсите отговорност от телекома, ако някой каже нещо обидно по телефона", отбеляза Зукърбърг. "Мисля, че ние трябва да сме някъде по средата", допълни той, информира Investor.bg.

Facebook и гиганти в социалните медии като Twitter и Google на Alphabet са подложени на нарастващ натиск да се борят по-добре с правителства и политически групи, които използват платформите им, за да разпространяват невярна или подвеждаща информация.

Зукърбърг съобщи, че в момента компанията му има 35 хил. души, които преглеждат онлайн съдържанието и задействат мерки за сигурност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК