Huawei съди Федералната комуникационна комисия на САЩ

Компанията предприе редица важни правни действия, за да защити репутацията си

05.12.2019 | 16:58 Редактор: Юлия Христова
Huawei съди Федералната комуникационна комисия на САЩ

Huawei Technologies съди Федералната комуникационна комисия в опит за отменяне на регулаторно решение, което ще засегне бизнеса на китайската корпорация с последните ѝ големи американски клиенти, пише Bloomberg.

Най-голямата китайска технологична компания по продажби заведе дело, с което оспорва решението на американската агенция да забрани използването на федерални субсидии от доставчици, купуващи нейно оборудване. Huawei твърди, че не е извършен процес и тя несправедливо е обявена за заплаха за националната сигурност.

Делото е поредният опит на Huawei да се бори с американските санкции и предизвикателствата, които заплашват най-голямата компания за телекомуникационно оборудване в света.

Huawei, която Белият дом обвинява в шпионаж в полза на Пекин, продължава глобалната си правна и публична кампания в знак на протест срещу според нея несправедливото отношение на САЩ и техните съюзници. Тя започна да се обръща към съдилища по света, в опит да се бори с рестрикциите, налагани от Съединените щати.

Представители на Федералната комуникационна комисия не са открити за коментар извън обичайното работно време.

Huawei предприе редица важни правни действия, за да защити бизнеса и репутацията си в чужбина. През март компанията заведе дело срещу американското правителство в съд в Тексас, посочвайки, че законът, който ѝ забранява достъп до определени мрежи, нарушава Конституцията на САЩ.

Освен това подаде жалби в Париж през ноември във връзка с твърдения, направени по телевизията за предполагаемите ѝ връзки с китайското правителство – нещо, което компанията многократно е отричала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК