Audi взима колите на Меси и компания

Германският производител прекрати сътрудничеството си с "Барселона"

22.07.2019 | 23:58 Редактор: Бойко Димитров
Audi взима колите на Меси и компания

Германският производител Audi поиска от звездите на "Барселона" Лионел Меси и компания да върнат колите, които са получили като част от спонсорския договор между двете страни. Причината е, че автомобилният концерн прекрати сътрудничеството си с футболния клуб, което продължи повече от 10 години. Това съобщиха медиите в Испания, цитирани от automedia.bg.

Според информациите контрактът е изтекъл още на 30 юни и сега от Audi искат футболистите на "Барселона" да върнат автомобилите, които са използвали. След сключването на договора играчите имаха право да си изберат какъвто искат модел на германския производител.

Причините за прекратяването на контракта не разкриват, но медиите в Испания твърдят, че Audi са недоволни от поведението на футболистите на "Барселона". Повече от тях, сред които и големите звезди на отбора, често използват за пътуванията си автомобили, произведени от конкуренти на компанията от Инголщад.

Очаква се съвсем скоро клубът да има нов автомобилен спонсор. Това ще бъде марката Cupra - новият спортен бранд на SEAT, който се появи на пазара през 2018 г. До момента той има само един модел - кросоувърът Ateca, който разполага с 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Снимка: Audi

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК