Жегата в Гърция взе нова жертва - германски турист, тръгнал на поход из остров Крит

Открит е от спасителен отряд с дронове

24.06.2024 | 21:27 Редактор: Толя Стоянова
Жегата в Гърция взе нова жертва - германски турист, тръгнал на поход из остров Крит

Мъж от Германия е намерен мъртъв на гръцкия остров Крит. Интензивна гореща вълна връхлетя Гърция. Това е шестият смъртен случай на турист, станал жертва на високите температури.

Туристът тръгнал сам на поход в каньон в района на Сугия в неделя. След няколко часа той се обадил на жена си, за да съобщи, че не се чувства добре.

"Операцията по търсене и спасяване започна незабавно и специален спасителен отряд с дронове забеляза тялото на мъжа в каньона Трипити", каза полицейски служител пред Ройтерс.

Температурите скочиха до над 40 градуса в Гърция. На Крит са регистрирани температури, достигащи 44,5°C. Изчезването на туристи започна с британския телевизионен водещ Майкъл Мозли, който беше намерен на Сими, друг остров в Егейско море, на 9 юни след четиридневна операция по издирване със самолети, дронове и лодки, предаде "Труд".

Спасителните екипи издирват и две французойки на 73 и 64 години на остров Сикинос и 59-годишен американски полицай на почивка на остров Аморгос.

55-годишен американец беше намерен мъртъв на гръцкия остров Матраки в Йонийско море миналата седмица, а холандски турист на остров Самос в Егейско море по-рано през месеца.

Снимка: БГНЕС