Мощна буря изкоренени дървета в Скопие и Тетово, домакинства останаха без ток

Поетапно се почистват всички наводнени мазета, гаражи и къщи

24.06.2024 | 18:52 Редактор: Толя Стоянова
Мощна буря изкоренени дървета в Скопие и Тетово, домакинства останаха без ток

Буря вилня с часове в Скопие през миналото денонощие. Изкоренени са дървета, светофари и указателни табели са паднали на земята, мазета и гаражи са наводнени, повредени са фасади и автомобили, съобщиха от Центъра за управление при кризи на Северна Македония.

В Центъра са получени над 2700 сигнала за нанесени щети, от които над 250 от Скопие и над 500 от Тетово. В Тетово има над 100 наводнени къщи, пораженията от падналата градушка все още личат по дворовете и земеделските насаждения, част от които са напълно унищожени.

Центърът за управление на кризи уточни, че на място в района на Тетово има 22 пожарникари с 15 помпи за изпомпване на водата. Поетапно се почистват всички наводнени мазета, гаражи, къщи, сгради. Пътищата в района са проходими, но на места по платната има наноси от кал, пясък, камъни от свлачища, които затрудняват движението, предаде БТА.

Заради бурята вчера половината град остана без ток, от електроразпределителната компанията EVN съобщават, че мрежата се проверява, като в 60% от планинските села в района на Тетово вече е възстановено електроподаването, а останалите ще бъдат включени поетапно.

Снимка: архив, БГНЕС